Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2015 22:45

У Львові вшановували Героїв Небесної Сотні
25

Фото: Ярослав Тимчишин

Тисячі львів'ян долучились до акцій вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, які загинули під час подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Поминальні заходи розпочались з народного віче під гаслом "Майдан: боротьба за незалежність триває".

20 лютого о 14:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченкові зібралися студенти львівських вишів, курсанти, військові, духовенство та представники регіональної влади. Люди прийшли з плакатами та національними прапорами. Після хвилини мовчання розпочали міжконфесійний молебень за загиблих на Майдані та під час проведення АТО на Сході України. Молилися за закінчення війни і звитягу українських воїнів.

"Українці – добрий народ. Але коли бачить кривду, вони можуть згуртуватися і показати, на що вони здатні", – зазначив митрополит Львівський УАПЦ Макарій (Малетич).

"Я вірю, що ми переможемо. З нами Бог і ніхто проти нас" - закликав молитися за Україну Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк)

Ввечері середмістям пройшла мовчазна хода на вшанування Героїв Небесної Сотні. Від пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича до фігури Матері Божої львів'яни йшли із портретами Героїв Небесної Сотні та запаленими лампадками. Із символів Майдану - простріленого щита, військової каски, автомобільних шин, бруківки та жовто-блакитного прапора - на проспекті Свободи біля скульптури Матері Божої склали тимчасовий пам'ятник полеглим під час Революції Гідності. Отець Степан Сус, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла відправив поминальну панахиду.

Також на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку із запалених червоних лампадок виклали величезний тризуб, та молилися про кожного з Небесної Сотні.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вшановували Героїв Небесної Сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути