Ексклюзиви
неділя, 05 червня 2016 21:10

У Львові відбувся дитячий велопробіг
11

Фото: Ярослав Тимчишин

5 червня у Львові відбувся дитячий велопробіг "Малеча на роверах". Пробіг провели на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка. Участь у заході могли взяти діти віком від 3 до 11 років. Основна вимога – наявність велосипеду.

Цей велопробіг організували спеціально до Дня захисту дитини. Його відзначають 1 червня.

"Мета велопробігу – заохотити львів'ян та їхніх дітей вести здоровий спосіб життя. Такі заходи потрібні і важливі. Бо ж краще, коли діти не сидять за комп'ютером весь день, а проводять час на свіжому повітрі, з батьками, займаються спортом", – вважає спеціаліст управління молоді, сім'ї та спорту Львівської міської ради Ірина Бухній.

На площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка гамірно. До старту у перших у житті перегонах готуються 50 учасників. Усі налаштовані серйозно – на перемогу. Перед початком заїзду перевіряють чи все гаразд із транспортом – велосипедами. Вирівнюють кермо, поправляють раму. Дехто – бешкетує.

Взяти участь у велопробізі "Малеча на роверах" зголосилося більше 50 дітей. Усіх поділили на три вікові категорії : діти віком від 3 до 5 років, від 6 до 8 і від 9 до 11 років.
Біля столика для реєстрації учасників стоїть палатка медиків. Бо ще змагання не почалися – а є перші травми:

"От один хлопчик впав і розбив лікоть. То ми йому перев'язували рану. Але це природно – малеча, як-не-як", – каже завідувач консультативно-лікувальним відділенням клініки Медікавер Мирослава Децик.

Мар'яна Веклич дізналася про захід з інтернету. Участь у ньому захотіла брати її 5-річна донька Рената. Хоча ще добре не їздить на велосипеді, проте вірить у перемогу:
"Ми коли їхали вчора в садочок, то я тримала її, допомагала. Рената ще не їхала сама. Проте сьогодні вже впевненіше катається", – пишається донькою Мар'яна.

На велосипеді без педалей готовий стартувати 3-річний Макар. Хлопчик тільки вчора сів вперше на велосипед. Проте почувається впевнено. Батько Андрій Гудков вірить у перемогу сина:

"Та безумовно, що ми переможем. Дивіться, як він вперед полетів. Як стріла. Молодець мій", – фотографує сина Андрій.

Проте переможцем велопробігу в наймолодшій категорії став 4-річний Максим Пастернак. Хлопець переможно піднімає руки і кричить: "Мамо-мамо, я переміг! Хочу ще!" На запитання, хто навчив кататися на велосипеді, впевнено відповідає: "Сам навчився". Батьки відводять сина вбік, цілують. Додому не поспішають – чекають на нагороди. І вже думають про синове майбутнє:

"Ми водимо Максима на спортивні гуртки. Хто знає, може колись стане олімпійським чемпіоном. Але про серйозне заняття велосипедним спортом не думали. Не знаємо навіть, куди можна його віддати, щоб серйозно займався. Не чули про такі гуртки у Львові. Вчимося всьому самі. От велосипед подарували синові. До речі, вдалося дешево купити. Всього за 450 грн", – розповідає батько Максима Олег.

Усі учасники заходу отримали в нагороду багато печива, шоколадок, а також дзвіночки для велосипедів. Тож переможцями, врешті-решт, стали всі.

Дитячий велопробіг "Малеча на роверах" відбувається вже другий рік поспіль. Його організатори – управління молоді, сім'ї та спорту Львівської міської ради та медичний центр Медікавер.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відбувся дитячий велопробіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути