понеділок, 18 січня 2016 21:34

У Львові стартував конкурс льодових скульптур
11

Фото: Валерій Шмаков

У Львові на території різдвяного ярмарку розпочався конкурс крижаних скульптур–2016. На площі біля міської ялинки скульптори виготовляють витвори з льоду.

Конкурс на найкращу крижану скульптуру проводять у Львові кілька років поспіль. Цьогоріч ним завершать цикл різдвяних святкувань.

Як пояснив скульптор Тарас Бенях, цього року майстрів об'єднає єдина концепція — "Щедра". Ця тема уособлює цикл святкувань українців ще з дохристиянських часів, які щедро переплелися з традиціями християнської Європи.

У цей же час, глядачам, які спостерігають за виготовленням різдвяних символів пропонується за винагороду вгадати, що вони символізують.

"Наприклад ось ця скульптура називається Рециклінг і символізує відновлення та кругообіг життя в природі. Оці дві брили льоду це буде символ Водохреща і з них буде створений хрест", - говорить ведуча конкурсу Оля Гриневич.

Як пояснює переможниця минулорічного конкурсу льодових скульптур Дарія Альошкіна, перше місце тоді здобула за скульптуру риби, а цього року робить півника, як символ сонця і чоловічої енергії.

"Але півень це також символ тепла, затишку і добробуту, тож хотілось на цьому зробити якийсь контраст, бо скульптура з льоду, а він холодний", - каже Дарія.

Зараз ви читаєте новину «У Львові стартував конкурс льодових скульптур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути