четвер, 12 травня 2016 12:36

У Львові розпочався Дитячий книжковий форум
9

12 травня у Львівському палаці мистецтв відкрили Дитячий книжковий форум. Він триватиме чотири дні до 15 травня. Крім презентації книжок, організатори планують провести для відвідувачів ще понад 500 різноманітних заходів.

В четвер близько 10 години ранку біля входу у Палац мистецтв вже величезні черги. Групи дітей очікують реєстрації на форум. Цього року вхід коштує 25 гривень.

"Знижки діють якщо брати квиток на всі чотири дні, тоді обійдеться в 50 гривень. Діють також пільги для категорій дітей сиріт, малозабезпечених та із багатодітних родин. З відповідним посвідченням пропускаємо на подію безкоштовно. Так само пройти без грошей, можуть діти до 4 років", - говорить волонтер Оксана. При вході видає спеціальні наручні браслети, з ними пропускають на територію Палацу.

У перший день Форуму організатори передбачили для дітей спортивні змагання, майстер класи із ліплення та аплікацій, уроки з англійської за системою "eWords". Для дошкільнят підготували заняття у групах із клоунами та казковими героями.

"Вчора ввечері прочитала, що має бути Дитячий форум. Вирішила сьогодні дитину привести сюди замість садочку. Всього кілька хвилин, а мала вже стільки задоволення отримала. Тут якісь ігри грають. Там бачу вчать малювати. У програмі читала, що мають навчати навіть різьбі по милу, але це напевне, вже для трохи старших діток. Були в зоокуточку. Змії, папуги, черепахи, декоративні голуби - дитина просто в захваті. По книжках тільки перебіглася очима. Ціни, як і в магазинах. Десь в середньому 100 гривень. Що придбати, визначимось вже в кінці всіх заходів", - каже львів'янка Мар'яна Гороблянська.

На Дитячому форумі цього року для найменших підготували близько восьми тисяч нових книг українських видавців. За три дні на презентаціях діти матимуть можливість зустрітися з відомими авторами та ілюстраторами. У межах книжкового заходу відбудеться також Фестиваль дитячого читання "Книгоманія", літературні читання, конкурси, ігри, проводитимуть наукові досліди та інтерактивні уроки.

"До цієї події готувалися заздалегідь. Спеціально передбачили так, аби сьогодні зранку групу дітей привести на Форум, уроки відпрацювали в інші дні. Все ж таки подія раз в рік. Це 5 клас, потім організовано прийдуть інші класи. З дітьми плануємо Форум відвідувати три дні поспіль. Бачу, що учням цікаво. Хлопці більше питають фантастику, дівчата цікавляться енциклопеціями, кулінарними книгами. Попросила нині ще нічого не купляти, треба аби діти добре роздивилися і визначилися. Книги все ж таки в наш час, не дешеве задоволення", - говорить вчитель 5 класу львівської спеціалізованої школи Наталя Хмиз.

Читайте також: Українці читають менше за поляків - результати досліджень

За чотири дні Дитячого книжкового форуму організатори очікують понад 15 тисяч дітей з 20 областей України. Приходити на захід вони можуть у супроводі батьків та вчителів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові розпочався Дитячий книжковий форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути