Ексклюзиви
неділя, 31 травня 2015 17:03

У Львові показали трамваї, яким понад сто років
17

Фото: Ярослав Тимчишин

В останні дні весни, 30 та 31 травня, львів'ян та гостей міста запрошують подивитися, яким був міський транспорт Львова понад сто років тому. ЛКП "Львівелектротранс" та громадська організація "Львів'яни за електротранспорт" проводять спільну акцію "Дні відкритих дверей у трамвайному депо", що знаходиться на вулиці Городоцькій, 185. Показ приурочено до 135-ої річниці відкриття руху кінного і 121-ої - електричного трамваю у Львові, а також до 85-річчя введення в експлуатацію трамвайного депо №1.

У рамках виставки "Львівський трамвай - із минулого у майбутнє" презентували старовинні трамваї, які впродовж століття років перевозили пасажирів затишними вуличками міста Лева.

В експозицію виставки включено такі раритети як Sanok SW-1 №093 1909 року виготовлення, Gotha T59E №002 та Gotha T2-62 №001 1960 та 1963 року виготовлення, трамвай-снігоочисник СХ-2 1954 року, а також найбільш сучасний львівський трамвай Electron T3L44.

Волонтери із числа активістів ГО "Львів'яни за електротранспорт" розповіли про історію електротранспорту у Львові. Всім бажаючим також надано можливість ознайомитися із влаштуванням цехів трамвайного депо і довідатися секрети технологій ремонту трамвайних вагонів.

Вхід на територію трамвайного депо вільний. Під час акції проводиться збір благочинних пожертв на відновлення історичних трамваїв Львова.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показали трамваї, яким понад сто років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути