середа, 08 червня 2016 15:20

У Львові паніка: через дим на сміттєзвалищі місцеві вивозять дітей з міста
6

8 червня у Львові візьмуть проби води та повітря. Лабораторні дослідження мають показати, наскільки небезпечною є ситуація в місті через нове загоряння на Грибовицькому сміттєзвалищі. Пожежа спровокувала паніку серед місцевих.

"Львівський "Чорнобиль". Дітей таки варто вивезти подалі за межі міста", - написав у соціальній мережі військовий лікар Ігор Ільків.

Паніка серед львів'ян виникла після інформації про сильне задимлення із боку Грибовицького сміттєзвалища. Там вчора виникла нова пожежа. Клуби сірого диму із їдким запахом рухалися у напрямку Львова та найближчих сіл.

"Дитину відвезу в село. Ми живемо на вулиці Мазепи. Реально дихати нічим. Смердить плавленим пластиком. Дим зі звалища осідає у Львові. Може від паніки, а може від того повітря вже мала почала кашляти", - каже львів'янка Ірина Мамчур.

У міській владі пообіцяли провести лабораторні дослідження аби заспокоїти жителів.

"В інтернеті ширять інформацію, що в місті та селах, розташованих близько сміттєзвалищ, стало небезпечно. Поки що ця інформація непідтверджена. Ми замовили лабораторні дослідження. Їх проведуть сьогодні. Висновки покажуть якість повітря та води. Проби братимуть із території ближче до сміттєзвалища. Висновки озвучать публічно", - каже Ірина Маруняк, заступник голови міськкомісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зараз у Грибовичах продовжують спецоперацію з ліквідації пожежі. На місці працюють два літаки Ан-32. На полігон з відходами з повітря скидають воду. Таким чином вже домоглися обвалу частини сміття.

"Обвал недостатній аби припинити операцію з залученням авіатехніки. Літаки скидатимуть воду, аж доки не буде повного обвалу гори з відходами. Лише після цього рятувальники зможуть вручну гасити пожежу", - говорить Віталій Туровцев із управління ДСНС Львівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибовицьке сміттєзвалище гаситимуть з літака

Один літак зараз виливає на полігон 8 т води. За 5 год. роботи вилили вже більш як 60 т рідини. На сміттєзвалищі також працюють міська та обласна комісії із надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «У Львові паніка: через дим на сміттєзвалищі місцеві вивозять дітей з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути