Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2015 14:08

У Львові купили перший в Україні електробус

У Львові купили перший в Україні електробус
eltrans.electron.ua

До кінця цього року по Льовову їздитиме електробус. Це автобус, двигун якого живиться електричним струмом від акумуляторної батареї. Місто замовило його у місцевого виробника СП "Електротранс" за 8 млн 700 тис грн. Транспорт курсуватиме по одному з маршрутів міста.
Електробус зможе перевезти одночасно 80 пасажирів, 25 місць будуть сидячими. Зовні він схожий на жовто-зелений тролейбус "Електротрансу", який курсує зараз Львовом за маршрутом №13. Також матиме відкидний пандус для заїзду пасажирів на візках.
Виробник надає гарантію на пробіг 100 тис. км.
"Такий електробус - це технологічний прорив, майбутнє нашого міського автопарку, - каже начальник управління транспорту Львівської міської ради Віктор Щир. - Щоб повністю зарядити батарею, треба витратити мінімальну кількість електроенергії - на 50 гривень. При цьому автобус може проїхати на ній 220 кілометрів, тобто курсувати по місту цілий день. Якщо порівняти зі звичайною маршруткою, то вона потребує на день 100 літрів бензину. А це великі затрати і купа шкідливих викидів в атмосферу.
Чиновник каже, Львів стане першим в Україні містом, де вулицями курсуватиме електробус. Такий екологічний транспорт планують закуповувати й надалі, в міру надходження коштів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові купили перший в Україні електробус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути