Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2016 16:07

У Львові хочуть демонтувати Монумент Слави

У Львові хочуть демонтувати Монумент Слави

Львівські депутати від фракції Української Галицької партії звернулися до міського голови із заявою, просять у місті демонтували Монумент Слави. Вважають його прямим порушенням закону про декомунізацію.

"Закон про декомунізацію прийнятий, а в нас в місті він фактично не виконується. Єдине, що зробили в мерії, це дозволили демонтувати пам'ятну табличку радянським поетам Тудору і Гаврилюку. Це ж смішно, влада просто кажучи, симулювала у виконанні закону. Адже на одній із головних вулиць міста, більше того навпроти Академії українського війська й досі стоїть монумент радянської епохи. На ньому містяться неоднозначні символи: герб, зірка - це як нацистська свастика - символ тоталітарного режиму", - каже Тарас Чолій із Української Галицької партії.

Депутати із фракції УГП подали міському голові Львова запит. В ньому просять пояснити, що саме було зроблено в місті з моменту прийняття закону про декомунізацію. Поки відповіді не отримали.

"Дехто вважає, що Монумент - це символ "победы" 9 травня. Але для нас, українців, цього дня ніякої перемоги не було. Ще кілька років після того гинули українці від радянщини. Тисячі депортованих, десятки тисяч вбиті. До 45-року на тому місті де стоїть Монумент, раніше був міський цвинтар. На місці Академії сухопутніх військ - кадетський госпіталь. Радянська влада цей цвинтар знищила і створила свій меморіал. Думаю після демонтажу Монументу Слави, було б логічно провести там пошукові роботи з ідентифікацією захоронених останків людей. Можна було б зробити на тім місці якийсь логічний вхід у Парк культури, який одразу за Монументом. Або ж облаштувати там Пантеон Героїв. Вшанувати тим самим українських військових, які зараз воістину борються за перемогу України на Сході нашої держави", - додає Чолій.

Читайте також: Ми готові перевезти знесені у Польщі радянські пам'ятники до Криму - Аксьонов

Депутати також пропонують оголосити відкритий конкурс, щоб на місті демонтажу Меморіалу, хотіли бачити львів'яни.

Зараз ви читаєте новину «У Львові хочуть демонтувати Монумент Слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути