пʼятниця, 24 квітня 2015 23:51

У Львові демонтували скандальні "ванни" із фасаду будинку-пам'ятки
9

Фото: Ярослав Тимчишин

Металеві інсталяції у вигляді ванн і тазиків, що кілька років поспіль служили декоративними елементами фасаду будинку Львівської майстерні шоколаду, сьогодні демонтували, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Рішення демонтувати фасадні інсталяції було прийняте давніше, бо нікому не потрібен конфлікт в нашому місті. Деяким громадянам ці прикраси вже аж дуже муляли око. Ми завжди наголошували, що декорації були тимчасовими і жодним чином не загрожували конструктивній цілісності фасаду будинку, який взятий нами під опіку", - зауважила речник "Холдингу емоцій "!Фест", до якого належить "Львівська майстерня шоколаду", Христина Василько.

За її словами, не бралися за демонтаж конструкції швидше, бо чекали відповідних погодних умов.

"Погода у Львові дуже мінлива: то сніг, то дощ, дуже сильні пориви вітру. Переживали за безпеку робочих та збереження конструкцій фасаду. Як тільки випогодилося, приступили до роботи. Після демонтажу декорацій повністю відновимо фасад. Всі роботи виконуємо власними силами", - зазначила Василько.

Нагадаємо, "Холдинг емоцій "!Фест" самовільно встановив ванну, умивальники та ринви, по яких начебто має стікати шоколад, на фасаді будинку на вул. Сербській, 3 ще в серпні 2013 року. Попри те, що туристи радо фотографувалися на фоні будівлі, місцеві жителі та влада вимагали знести металеві конструкції і повернути історичній пам'ятці попередній вигляд. Після майже дворічних судових справ та скандалів, декоративні елементи фасаду з будинку таки демонтували. Чи на цьому місці за деякий час не з'явиться нова "інсталяція", у "Холдинзі емоцій "!Фест" не кажуть.

Зараз ви читаєте новину «У Львові демонтували скандальні "ванни" із фасаду будинку-пам'ятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути