пʼятниця, 11 квітня 2014 16:49

У Львівській тюрмі-музеї відкрили проект "Камера"
7

Фото: Надані організаторами

На початку квітня у львівському меморіальному музеї "Тюрма на Лонцького", на вул. Степана Бандери,1 відкрили арт-проект "Камера". Виставку присвятили вшануванню пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні, поширення ідеї миру та толерантності.

Музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" розташований у Львові в приміщенні тюрми, де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької. Це перший в Україні музей-в'язниця.

Куратори проекту - ініціативна група студентів Львівської національної академії мистецтв. Вони вважать, що сучасне мистецтво виступає індикатором суспільної свідомості і повинне реагувати на суспільно-політичні процеси.

В рамках проекту "Камера" у приміщенні музейного карцеру показали перформенс Ганни Бєгункової "Мовчання/Молитва", присвячений подіям у країні, проблемам війни і миру.
На виставці студенти показали інсталяції у вигляді позолоченого батона, плакати на тему російської окупації, політиків та відомих людей, живопис, фотографії, відео-арт.

Виставку можна оглянути впродовж місяця у музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького". Вхід вільний.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Львівській тюрмі-музеї відкрили проект "Камера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути