Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2016 12:28

У Хмільнику жителі п'ють брудну воду

У Хмільнику  жителі  п'ють брудну  воду

Водоканал у Хмільнику на Вінниччині не може себе повністю забезпечити реагентами для очистки води. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив міський голова Сергій Редчик.

"Забір води робиться із Південного Бугу. Для очищення використовують хімічні реагенти. В місяць на них треба 250-270 тисяч гривень. До кінця минулого року господарство було в обласній власності. Зараз передають у міську. Тому кошти не виділяються. Не хочеться, але можливо доведеться просити ці кошти в спецфонді через надзвичайну ситуацію, яка може виникнути", - каже Редчик.

На підприємстві росте заборгованість по зарплаті і за електроенергію.

"За січень є 400 тисяч боргу по електроенергії за січень. Ще близько 200 тисяч за цей місяць. В минулому році на електроенергію давали дотацію із державного бюджету. З січня її відмінили. Навіть запровадження економічно обґрунтованої ціни – 26 гривень за "куб" не врятують ситуацію. Тому становище із фінансуванням залишається складним", - переконує голова.

Для організації забезпечення міста водою планують провести зустріч спеціалістів та вчених.

"Вони проаналізують сучасне становище і порадять як найкраще сформувати водну мережу. Для відведення стоків це можуть бути нові локальні очисні споруди. А для забезпечення водою – свердловини по всій території міста."

Мешканці Хмільника скаржаться, що вода часто буває жовтуватого кольору.

"У нас діти малі, то ми такої води не п'ємо і їсти не варимо з неї. Водоканал не справляється із очисткою. Їздимо у село і набираємо воду там із джерела", - каже мешканка міста Наталя Драчук.

Нагадаємо, у Хмільнику мешкає 28 тисяч осіб. Працює 7 санаторіїв, у яких щороку оздоровлюється до 50 тисяч осіб. Для лікування використовують воду із власних свердловини.

Зараз ви читаєте новину «У Хмільнику жителі п'ють брудну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути