Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2014 11:10

У Черкасах затримали тітушок – блок-пости народної самооборони працюють
16

Фото: Ірина ПАТЛАТЮК

Вніч на 22 лютого на блок-постах народної самооборони в Черкасах чергувало біля 300 осіб. Слідкували за тим, щоб автобуси із ті тушками, які повертаються з Києва не заїхали у місто. Сьогодні блок-пости прибрали барикади з проїжджої частини.
"Головне завдання було не пустити тітушок, - говорить координатор черкаського автомайдану Руслан Зоря. – Жоден автобус із тітушками з боку дамби до нас не заїхав. Пропустили три автобуси із міліціонерами. В сторону Кременчука повз Черкаси проїхало 24 автобуси з внутрішніми військами. Але є домовленість пускати їх мирно. Пасажирські автобуси зупиняли, дехто зупинявся сам. Водії з розумінням ставляться до цього. Разом з нами патрулювали працівники ДАІ. Ніч була дуже напруженою".
У місті затримали групу з 11 тітушок. Як вони потрапили в Черкаси поки невідомо.
"Групу молодиків затримали вночі. Їх покинули їхні командири без грошей і транспорту. Ніч вони провели у штабі самооборони в міській раді. Ми їх навіть годуємо. Має приїхати міліція і всіх передамо, - повідомив керівник народної самооборони Геннадій Шевченко. – Напруга спала".
Всю ніч самооборонівці вартували на барикадах, які зробили вдень із автомобільних шин та дерева. Жінки працювали на кухні, розносили чай та бутерброди. Люди готувалися до можливого нападу, так як це було днем раніше. 20 лютого попри заяву начальника міліції громадської безпеки Володимира Іващенка, що міліція не буде розганяти людей, "Беркут" напав на блок-пост. Один постраждалий юнак досі у реанімації.
Нагадаємо, в Черкаській області діє п'ять блок-постів у Корсунь-Шевченківському, Звенигородці, Тальному, Золотоноші, Маньківці та Черкасах. Самооборонівці затримали біля 30 автобусів з тітушками. У Маньківці та Золотоноші двоє людей загинуло під час сутичок.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах затримали тітушок – блок-пости народної самооборони працюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути