пʼятниця, 27 січня 2017 10:32

Три радянські свята скасують цього року

Три радянські свята скасують цього року

Український інститут національної пам'яті підготував проект закону, згідно з яким будуть "декомунізовані" державні свята.

"Ми розробили проект закону про державні свята в Україні. Найближчим часом виставлятимемо це питаня на громадське обговорення. Головним завданням у цьому напрямку буде, дійсно, упорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються", – заявив голова інституту Володимир В'ятрович в інтерв'ю "Апострофу".

В'ятрович висловив упевненість, що ініціативу підтримає Верховна Рада 2017 року.

"Нам потрібно скасувати 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Не варто робити державним і святковим днем 8 березня", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - країна стрімкого зростання - найцікавіше в журналі "Країна"

На думку історика, на державному рівні повинні відзначати тільки свята присвячені "переломним, надзвичайно важливим для України як держави події".

"День незалежності, День Конституції, а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого", – зазначив він.

В'ятрович також назвав великою перемогою те, що Україна "спокійно позбавилася 23 лютого".

"Це свято вже майже зникло, і показником цього є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. З часом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, в який ми будем згадувати захисників України, захисників у широкому сенсі", – уклав він.

Зараз ви читаєте новину «Три радянські свята скасують цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути