вівторок, 01 вересня 2015 11:48

Третьокласники на перше вересня запросили до себе бійця АТО
11

Фото: Сергій ДЗЕХ

Сьогодні, 1 вересня, учні 3-Б класу Полтавської гімназії "Здоров'я" № 14 запросили на свій перший урок бійця АТО Андрія Олефіренка з полку "Азов". Це єдиний клас у школі, хто запросив до себе військового.

"Ідея запросити воїна належить вчительці Олені Федоровій. Сказала, що для дітей буде корисно послухати мужню людину, яка захищає свою країну не шкодуючи життя", - розповіла Ірина, матір одного з третьокласників.

Андрію Олефіренку діти піднесли коровай, подарували зроблене з картону жовто-блакитне сонце. На його променях кожен зі школярів написав власне ім'я. У свою чергу боєць "Азову" розповів дітям про власне перебування на фронті та роздав на пам'ять гільзи з ручного кулемету.

"Дякую, що запросили. Насправді ви хоч і маленькі, але теж можете нам помагати. Маю на увазі ваші малюнки. Люди на передовій дуже емоційні і такі речі цінують. Дитячі малюнки бійці кладуть собі під бронежилет. Чиню так само, бо є віра, що малюнки, як талісман, можуть захистити твоє здоров'я і життя", - сказав Олефіренко.

Розповів воїн і про бойові виїзди. Особливо зупинився на минулорічних подіях в Іловайську.

"Ми заходили туди десятками. І от моя десятка потрапила у засідку ворога. Двох побратимів убили, п'ятеро поранені. Гранати розривалися від нас на відстані 1-2 метрів. Ми падали на землю біля насипів щебеню і осколки пролітали над нами. Але військові вже звикли до війни. Найважче - мирним людям, які кидають свої будинки і тікають. Це жахливо. І я дійсно щасливий, що на нашій Полтавщині такого немає. Знаєте чому? Бо в нас, як і в вашому класі, високі патріотичні почуття і гарне виховання. На Сході ж людей переконали, що вони нікому не потрібні і буде добре тільки, якщо прийде Східний сусід. Та в реальності все виявилося зовсім не так", - розповів Андрій Миколайович.

"Ми дуже раді, що до нас сьогодні прийшла така людина. Для дітей - це найкращий приклад мужності і патріотизму", - додала Олена Фелорова, класний керівник.

Нагадаємо, раніше учні цього класу написали звернення до бійців АТО. Його записали на диски та через волонтерів передали бійцям на Схід.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласники на перше вересня запросили до себе бійця АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути