вівторок, 01 вересня 2015 13:13

Тисячу гривень заробляють на квітах першого вересня
6

Фото: Оксана ПРИТЧЕНКО

У Черкасах від 500 до тисячі гривень заробляють квітникарі у День знань, 1 вересня. Букети продають від 25 до 60 гривень. Деякі продавці приїздять спеціально із довколишніх сіл ще 31 серпня і стоять майже всю ніч.

В центрі біля "Mcdonalds" торгують більше семи квітникарів. У багатьох уже значна частина товару продана, пластикові вази для квітів складені одна на одну стоять поряд.
"Торгуємо квітами із 90-х років. Минулого року, звичайно, краще брали, цього року - вибирають подешевші. Букетики продаємо від 25 до 60 гривень. Троянди наші по 12 гривень за штуку, а привізні за 30 гривень віддаємо. Еустома - це нова квітка, у нас їх вирощують у теплицях, а так привозять саджанці із-за кордону. За одну гілочку 25 гривень. На перше вересня можна гарно вторгувати, головне вгадати з асортиментом. Дорогого не пропонувати, кращі і дешевші літні квіти," - говорить Валентина Ілляшенко, 80-річна квітникарка.
"Скільки у вас отакий букет?" - підходить блондинка в білому і показує на букети айстр.
"За 22 віддам", - відповідає продавщиця.
"Давайте три за 15".
"Та по закупкі буде дорожче, чому ж я маю віддавати за 15 гривень", - обурюється квітникарка.
"Ще пів години і у вас ніхто їх не купить", - кидає жіночка і відходить.

Багато квітів вирощують самостійно на власних городах.Троянди віддають по 12-30 гривень за штуку, астромерії — 15 гривень гілочка, еустоми — 25 гривень за гілочку.

У деяких черкаських школах квіти попросили не приносити. Але продавці очікують ще батьків дошкільнят, які також купуватимуть букети у дитячі садочки. На офіційних квіткових ринках міста квіти на порядок дорожчі. Продавці там скаржаться на малі продажі.

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень заробляють на квітах першого вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі