неділя, 06 листопада 2016 17:14

Суд заборонив вуличний марш на честь Нестора Махна

Суд заборонив вуличний марш на честь Нестора Махна

Окружний адміністративний суд заборонив ГО "Автономний опір" проводити вуличний марш , присвячений одному з лідерів українського анархізму Несторові Махну.

Таким чином суд частково задовольнив позов виконкому Львівської міськради, який звернувся до феміди з огляду на резонанс, викликаний анонсом заходу.

Нагадаємо, "Автономний опір" сьогодні планував провести у Львові "Марш Волі" на честь дня народження Нестора Махна.

"Не виникає сумнівів, що найбільш дієвим методом змін є побудова сильного громадянського суспільства, котре шляхом постійного тиску "знизу" на владу буде її контролювати та змусить нарешті рахуватися з простим народом. Саме такі ідеї поділяв Нестор Махно. Тому, закликаємо вас прийти на марш у честь пам'яті про революційну боротьбу українського народу та її славного очільника Нестора Махна, аби голосно заявити про свою громадянську позицію. Це буде нашим спільним першим кроком до справді революційних змін!", - сказано у анонсі маршу.

Натомість, активісти "Правого сектору" та цивільного корпусу "Азов" Львівщини заявили, що не допустять проведення цієї події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш УПА провели без політичних партій

"Через кишенькові організації, підконтрольні проросійським силам, в Україні продовжує просуватись та насаджуватись лівоекстремістська ідеологія, часто закамуфльована під "патріотичними" гаслами. Ми закликаємо міську владу та правоохоронні органи запобігти провокаційному "Маршу волі", - заявили у Правому секторі.

У коментарі для Gazeta.ua активістка "Автономного опору" Ярина Волошин запевнила, що автономи дотримаються рішення суду та не будуть влаштовувати сьогодні масових заходів. Проте, обов'язково оскаржать дане рішення.

"Ми готуємо апеляцію, оскільки вважаємо, що суд прийняв рішення на основі полярності політичних поглядів, надаючи перевагу поглядам "Правого Сектора" і "Азова", тим самим дискримінуючи нас і наші погляди", - додала Волошин.

Як повідомлялося, першотравневий марш за соціальні права, що організовували активісти "Автономного Опору" у Львові, заблокували учасники Правого сектора.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив вуличний марш на честь Нестора Махна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути