середа, 11 травня 2016 16:33

Стало відомо, хто міг отруїти воду в річках Случ та Хомора

Стало відомо, хто міг отруїти воду в річках Случ та Хомора
Масовий мор риби на річці Случ фото: ednist.info

Поліцейські провели обшуки на одному з підприємств у селищі Понінки Полонського району Хмельницької області, яке підозрюється в забрудненні річок Хомора та Случ і на яке до цього не пускали перевіряючих. Про це кажуть в відділі комунікацій управління Нацполіції у Житомирській області.

Обшуки були проведені 10 травня слідчими у рамках досудового розслідування факту викидів відходів у річки, що призвело до масової загибелі живих організмів у них.

"Вилучено низку документів, а фахівці Державної екологічної інспекції відібрали проби речовини, які скидаються у вигляді виробничих стоків підприємства на очисні споруди. За інформацією Головного управління Держсанепідслужби та Держекоінспекції у Житомирській області, джерелом забруднення могло бути підприємство у Понінках, оскільки річки Хомора та Случ беруть свій початок у тій місцевості", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про Понінківську картонно-паперову фабрику. Правохоронці вважають, що саме з їх очистних споруд тече отруєні речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині пошкоджено дамбу, під загрозою 13 тисяч жителів

Нагадаємо, 16 квітня, в Житомирській області оголосили надзвичайну ситуацію через забруднення річок Случ та Хомора. У воду потрапили невідомі речовини. Це спричинило масову загибель живих організмів, риби і раків.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто міг отруїти воду в річках Случ та Хомора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути