середа, 14 грудня 2016 16:11

Стало відомо, чим насправді є "Перша львівська хвойдарня"

 

Скандальне кафе "Перша львівська хвойдарня", яке начебто відкрили у центрі Львова, виявилось проектом PR-агентства Golova Agency.

"Перша львівська хвойдарня" - повністю віртуальний проект, який існує у Facebook, ЗМІ та у наших з вами головах. Цей проект показує глибоко гедонізоване сучасне суспільство, яке у гонитві за унікальністю усвідомлення себе в цифровому просторі, готове йти до закладу, якого не існує і який сповідує сумнівні цінності", – сказано у повідомленні агентства.

Сторінка "Першої львівської хвойдарні" з'явилася у мережі Facebook 4 листопада і одразу спричинила дискусії серед користувачів мережі та ажіотаж у ЗМІ.

"Ідея виникла завдяки жарту за столом. "Як би називався дім розпусти у Львові?" - "Перша львівська хвойдарня" - "А давайте реально зробимо і розкрутимо такий заклад?". Тож ми його зробили і розкрутили", - розповідають автори проекту.

Чимало користувачів соцмереж припускали, що заклад - фейковий, оскільки фото з відкриття кафе в мережі не з'явилися. Також адресу закладу досі ніхто з відвідувачів не виклав в інтернет. Та інтригу підігрівали пости від невідомих користувачів з фотографіями меню закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 хитрощів меню в ресторанах

"На відкриття висловили бажання прийти понад 470 людей. За тиждень на сторінку хвойдарні підписалися понад 1000 користувачів. За місяць кампанії охоплення сторінки "Першої львівської хвойдарні" перевищило 192 000 користувачів. Наш проект номінували на нагороду X-Ray Marketing Awards у категорії "саспенс року", - йдеться у дописі.

Варто зазначити, що провокація завдала іміджевих втрат Львову. Зокрема, у російських пропагандистських ресурсах з'явилось багато публікацій зі стереотипними заголовками: "Вот это по-европейски: во Львове открылось кафе "Шлюшечная", "В меню львовской "Шлюхарни" предлагают "целомудренную Галю" по сходной цене".

  Меню «Першої львівської хвойдарні», яке виклали в мережу
Меню «Першої львівської хвойдарні», яке виклали в мережу
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чим насправді є "Перша львівська хвойдарня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути