четвер, 30 червня 2016 14:14

Сьогодні суд продовжить засідання у справі Александровської

Сьогодні суд продовжить засідання у справі Александровської

Сьогодні у Харкові суд продовжить засідання щодо обрання запобіжного заходу для колишнього нардепа від забороненої КПУ Алли Александровської, яку підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та спробі підкупу депутатів.

Про це повідомила кореспонденту Gazeta.ua прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, коментуючи розгляд у Київському районному суді Харкова відповідного клопотання прокуратури.

За словами прес-секретаря, перше засідання суду, яке розпочалося в середу, 29 червня, о 14.00, тривало до пізньої ночі. На її думку, тривалий розгляд та оголошення про велику перерву в засіданні можна пояснити діями та прагненням захисту затягнути процес, не давши змоги суддям укластися з рішенням у передбачених законом три доби.

Вона повідомила, що друге засідання суду розпочнеться сьогодні, 30 червня, о14-й годині.

"Суд наполягав розпочати друге засідання о 10-й ранку, однак захист, мотивуючи іншими засіданнями, умовив суд призначити на 14-ту годину", - зазначила Дубовик.

Прес-секретар додала, що в середу було відхилено низку клопотань адвоката, і спростувала, зокрема, повідомлення ЗМІ про відвід судді: "Клопотання захисту про відвід судді Божко відхилено".

Оголосивши перерву, суд, зокрема, надав підозрюваній та її адвокату час на ознайомлення з уточненими клопотанням прокуратури про обрання арешту як запобіжного заходу. У ході першого засідання суд також відхилив кілька клопотань Александровської: про перенесення судового засідання на четвер, відвід секретаря суду і слідчого.

Сама Александровська у середу заявила, що не порушувала ніяких законів.

За словами прес-секретаря, сьогодні зранку розглядаються клопотання прокуратури про арешт майна підозрюваної, її сина та інших фігурантів справи.

Коментуючи розвиток подій, Дубовик пояснила, "110 стаття кримінального кодексу України не передбачає альтернативи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тобто суд має право або взяти під варту, або взагалі не обрати запобіжний захід".

За даними прес-секретаря, на цей час підозрювана перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Як повідомляла Gazeta.ua , у вівторок, 28 червня 2016 р., у Харкові правоохоронцями був проведений обшук у помешканні Алли Александровської, після чого її було затримано.

Представницю забороненої в Україні Комуністичної партії підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та спробі підкупу депутатів місцевих рад.

Служба безпеки України , у свою чергу, звинуватила Александровську у співпраці зі спецслужбами Росії.

У разі доведення вини, згідно з законом, екс-депутат може отримати до 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суд продовжить засідання у справі Александровської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути