вівторок, 11 жовтня 2016 20:56

Школярка зібрала 1304 грамів срібла для військових
5

Фото: Юлія Мельник

Вінничанка 11-річна Луїза Милованова зібрала 1304 грамів срібла і 4600 гривень на виготовлення орденів "Народний герой України" для бійців АТО. Про це Gazeta.ua розповів батько дівчинки 44-річний Артур Милованов.

"У зону АТО пішло служити багато наших знайомих. Усією сім'єю збирали для них необхідні речі і продукти. Пакували сухі борщі. Луїза ходила зі мною в госпіталь. Носила медикаменти. У дев'ять років побачила важкі рани, перев'язані кінцівки і каліцтва військових. Після того загорілася бажанням їм допомагати. Почала збирати гроші і срібло на ордени", - говорить Артур Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювала платформа для пошуку волонтерської допомоги

Срібні вироби присилали люди з усієї України, в тому числі з окупованих територій.

"Жителі окупованого Сходу відкрито допомагати бояться. Якось прислали дочці срібло із запискою. Підписалися людьми, які не хочуть себе називати, але вірять у її справу", - каже Милованов.

Луїза Милованова навчається у художній школі. Для бійців розмальовує патріотичними малюнками гільзи. Залучила до цього заняття однокласників – учнів 6-д класу школи №6 у Вінниці.

"Люди з різних країн світу, які допомагають нашим бійцям, хочуть мати щось на пам'ять. Для цього, розфарбовані донькою гільзи були направлені в США, Францію, Іспанію. Їх беруть не як сувенір, а як пам'ятку про події в Україні. Цього разу наш волонтер Юрій Гира привіз гільзи із Авдіївської фронтової зони. Школярі їх розфарбують, а ми передамо бійцям на Схід"

Нагадаємо, що вінницький патрульний 28-річний Євген Орленко віддав свій автомобіль "Альфа Ромео" землякам на передову. Ключі поліцейський віддав другу дитинства – бійцю полку "АЗОВ" вінничанину Сергію.

Зараз ви читаєте новину «Школярка зібрала 1304 грамів срібла для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути