пʼятниця, 18 березня 2016 12:32

Серед політв'язнів окупованого півострова -10 кримських татар

Серед політв'язнів окупованого півострова -10 кримських татар
Фото: 112.ua

На кінець лютого 2016 року в анексованому Криму в місцях позбавлення волі за політичними мотивами перебувають вже щонайменше 12 осіб, 10 з них є кримськими татарами.

Про це заявляють у громадській ініціативі "Євромайдан SOS", повідомляють "Крим. Реалії".

У складеному організацією моніторингу порушень прав людини в Криму за лютий вказується на масові обшуки 11 лютого на півострові, які в організації розцінили, як "боротьбу з будь-якою формою інакомислення".

До лютневого огляду також ввійшов процес над проукраїнським активістом Володимиром Балухом, якого звинуватили в образі поліцейського під час обшуку у власному будинку.

За інформацією МЗС України, 18 березня планується засідання Ради Безпеки ООН, присвячене проблемі порушення прав людини в Криму, на якому повинен виступити уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим повернувся до сталінських часів - Порошенко.

Міжнародні організації, у тому числі Європарламент неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно окупованому Росією Криму та закликали Москву припинити їх. Підконтрольна Росії влада Криму називає такі заяви "перебільшенням".

Нагадаємо, раніше Євросоюз зробив офіційну заяву щодо анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Серед політв'язнів окупованого півострова -10 кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути