понеділок, 28 березня 2016 22:55

Селяни склалися грішми і збудували дорогу
9

Фото: Тетяна САРАХАН

Жителі села Лісова Лисіївка Калинівського району за власний рахунок збудували польову дорогу. Нею навпростець їздять до Вінниці. Вдвічі скорочують шлях і економлять час та витрати на проїзд, повідомляє Gazeta.ua.

У неділю, 27 травня близько 40 чоловіків закінчили будувати дорогу. Її виклали з будматеріалів, які привезли зі старих розвалених споруд. Дрібні цеглини викладали руками. Більші брили розбивали молотами.

"Спеціально здалися по 500 і по тисячі гривень, щоб заправити машини і привезти будматеріали. Цю дорогу треба гарно вигатити, щоб більше ніколи не застрягати. Тут ґрунтова дорога. Як задощить, проїхати дуже важко, - розбиває молотом зліпок з цеглин Іван Пилявець. – Нам ця дорога дуже треба. До Вінниці, через село Сосонка, як рукою подати - 15 кілометрів, а на круг - 40. Буває, що їдемо до Вінниці по 2-3 рази на день".

3 кілометри дороги чоловіки виклали за 3 дні. Зараз її утрамбовують гусеничним трактором місцеві орендарі, які по обидва боки лісосмуги обробляють поля. Обіцяють допомогти закінчити будівництво дороги. Люди планують ще скластися грішми аби дорогу висипати відсівом.

"Наша задача прокласти дорогу до сусіднього села Сосонка. Їхній сільський голова погодив прокладати дорогу через їхнє пасовище. Землемір виїде і покаже чіткий напрямок, де йтиме дорога" – розповів сільський голова села Лісова Лисіївка Ігор Соць.

Зараз ви читаєте новину «Селяни склалися грішми і збудували дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути