понеділок, 20 жовтня 2014 12:33

П'ятирічну дівчинку шукали у лісі на Тернопільщині 20 годин
5

Фото: Управління ДСНС України у Тернопільській області

18 жовтня о 17 годині у лісі біля села Слобідка Теребовлянського району на Тернопільщині загубилася 5-річна Тетяна Лиса.

"Батько Іван і мати Іванка взяли Таньку і Марійку, якій тільки рочок був, у ліс по гриби. Поїхали фірою, стали недалеко від початку лісу. Мати вагітна була п'ятою дитиною, на той місяць родитиме. Чистила зібрані опеньки із молодшою, а старша Таня біля тата гралася за десять метрів. Каже йому - піду до мами. Батько через хвилин десять питає жінки, де дитина. Та не бачила. Поняли, що біда, почали кликати, шукати", - каже телефоном секретар сільської ради села Нова Могильниця Теребовлянського району на Тернопільщині.

Дитина пропала близько 17 вечора. Батьки звернулися за допомогою до односельчан, а ті викликали рятувальників. Разом із ними дитину шукали близько 260 рятувальників, кінологів, лісників, пожежників, працівники районних та сільських навколишніх рад, міліціонери і військові із Тернопільщини. В лісі розгорнули пункт обігріву та оперативний штаб. Понад чотирьохсот односельців допомагали родині шукати дівчинку. 19 жовтня о 06:30 для допомоги у пошуках дівчинки направлено мобільну оперативну групу та особовий склад Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Наступного дня опівдні у селі Нова Могильниця дівчинку знайшла місцева Софія Тернопільська. Це за вісім кілометрів від того місця, де дитина зникла. Вона вийшла годувати індиків, побачила дитину, що йшла із лісу. Нагодувала та переодягла, передала рятувальникам і батькам. Таня Лиса розповіла, що заблудилася, а потім цілу ніч спала в лісі на траві. Не чула, що її кличуть чи шукають.

Зараз ви читаєте новину «П'ятирічну дівчинку шукали у лісі на Тернопільщині 20 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути