пʼятниця, 18 березня 2016 16:10

Путін назвав будівницто Керченського моста "історичною місією"

Путін назвав будівницто Керченського моста "історичною місією"
Фото: РИА Новости

Президент Росії Володимир Путін назвав будівництво моста через Керченську протоку "історичною місією", яку не вдалося реалізувати впродовж минулого століття.

Про це він заявив під час свого візиту на окупований півострів, передає "ТАСС".

За його словами, що вперше будівництво мосту, що з'єднає Таманський і Кримський півострови, планувалося ще при Миколі II в 1910 році, але Перша Світова війна не дозволила розпочати ці роботи.

"Наші з вами попередники розуміли значення цього мостового переходу між Кримом і Кавказом і давно прагнули до реалізації цього проекту. Будемо сподіватися, що ми виконаємо цю історичну місію", - сказав Путін.

Путін оглянув майданчик будівництва ділянки Керченського мосту. За словами гендиректора СГМ "Міст" Олександра Островського, майданчик розбитий на 8 ділянок, роботи розпочаті на всіх з них. Він запевнив, що будівництво не заважає вільному проходу судів.

Президент РФ запропонував створити громадську раду з будівництва, яка буде працювати за аналогією із громадською радою, створеною перед Олімпіадою в Сочі, і контролювати, зокрема, витрачання бюджетних коштів під час будівництва мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через енергоблокаду Криму Росія втратила $30 млн.

Будівельні роботи планується завершити в грудні 2018 року, буде відкрито рух по мосту в робочому режимі. Планується, що в 2019 році міст буде введений в експлуатацію.

Нагадаємо, Володимир Путін 18 березня в черговий раз приїхав в окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав будівницто Керченського моста "історичною місією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути