четвер, 24 грудня 2015 16:31

Продавці ялинок зароблять до шести тисяч гривень за десять днів (фото)
5

Фото: Оксана ПРІТЧЕНКО

За передноворічний сезон продавці ялин і сосен зароблять в середньому близько шести тисяч гривень. У Черкасах діє 25 офіційно затверджених місць для продажу новорічних дерев.

Ціна залежить від висоти. Трохи вищі метра сосни коштують 100 гривень, під два метри - 200 гривень. Понад два метри до 300 гривень. Ялинки зібрані із гілочок смереки коштують від 30 до 120 гривень.

"Виписуємо з лісництва з чіпами. На новорічні свята виписали 70-80 штук - вистачить. Потрібно продати за десять днів. Люди поки що не дуже активно купують. Чекаємо напливу 25-28 грудня. Ціни від ста гривень. У лісництві закуповуємо, від метра до двох метрів дерево - 68 гривень. Ялина набагато дорожча. Вибирати не можемо, що нарубало лісництво, те з кучі і беремо. Платимо за дерева, податок, оренду місця, заправку машини. Через те і ціни такі. Виписуємо з-під Канева, в Мошнах також. Найкраща тогівля була роки чотири тому. Зараз люди копійки отримують", - говорить Олександр Кравченко, продавець.

У Черкаському лісництві сосну продають до метра за 45 гривень, від метра до півтора метра - 51 гривня, до двох метрів - 60, від двох - 126 гривень. До трьох метрів дерево віддають за 192 гривні. Також популярністю користуються ялинки у горщику, які коштують 150-180 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Продавці ялинок зароблять до шести тисяч гривень за десять днів (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі