четвер, 21 серпня 2014 15:31

Проблема з МАФами по-львівськи: дозвіл дають, а потім забирають
6

Фото: Леся Межва, Вікторія Цимбаліста

Львівська міська рада руйнує законні МАФи на Сихові. Про це заявляють підприємці, які мають кіоски на проспекті Червоної Калини, 109.

Приватному підприємцю зі Львова Володимиру Кульчицькому не дозволяють розпочати будівництво торгового центру на Сихові, хоч він має усі дозволи. 5 років чоловік виготовляв дозвільні документи, потратив на це 250 тис. грн. Дозволили як міські депутати, так і міський голова. Кульчицький мав розпочати будівництво у травні цього року. Однак думка міських чиновників змінилася, вони прийняли рішення облаштувати на цій ділянці сквер, будівництво блокують.

"З 2010 року я сплатив 70 тисяч гривень у міську казну за оренду цієї ділянки, там 670 квадратних метрів. Мені надали умі дозволи, і чомусь тоді ніхто не хотів скверу. У моєму проекті заплановано благоустрій цієї території - там буде і сквер. Ніяких дерев зрізувати не планується, бо їх просто там немає. Однак депутати підбурили місцевих мешканців, щоб ті протестували проти зведення центру. Таким чином піаряться, імітуючи якусь роботу на благо громади. Нам уночі без усяких дозволів на цьому місці встановили скульптуру Божої Матері та посвятили її - щоб ми не сміли зносити. Крім мене, там є ще 21 приватний підприємець. До кінця року у них закінчуються терміни оренди, і їх теж просять забратися звідси. Хоча це сотня робочих місць, у людей є кредити і діти."

Юрист Павло Бакун має своє пояснення таких дій. За згаданою адресою на проспекті буде кінцева зупинка нового трамвайного маршруту на Сихів. Колію для нього зараз якраз прокладають. Відповідно, це місце буде дуже людне, а отже лакоме для ведення бізнесу.

"Це звичайний дерибан по-львівськи: у одних людей заберуть землю - "своїм" віддадуть. "Свободівці" не перший раз так роблять, - говорить юрист. - Ці МАФи знесуть, "свої" поставлять і будуть там торгувати. А громаду лише використовують. Депутати кричать: громада не хоче будівництва. А підприємці, їх персонал - хіба не громада? Коли почали класти трамвай, міська рада поспіхом почала виготовляти проект на цю ділянку під сквер."

Зараз тривають суди між підприємцями і Сихівською адміністрацією та Львівською міською радою. Юристи написали листа президенту.

Міська влада посилається на протест мешканців.
"Чомусь підприємці вирішили, що можуть зводити торгові центри, не порадившись з мешканцями. Вони проти. Міська влада теж. Там буде сквер. Ніяких нових будівель", - констатує міський голова Андрій Садовий. Звинувачує депутатів, що ті проголосували "за" надання ділянки під будівництво у 2010 році. Депутати, у свою чергу, заявляють, що це вони спільно з мешканцями Сихова змогли подолати підпис мера під дозволами на торгівлю, і саме тому будівництва тут не буде.

Зараз ви читаєте новину «Проблема з МАФами по-львівськи: дозвіл дають, а потім забирають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути