вівторок, 22 листопада 2016 11:06

"Приїжджайте поки ми ще живі" - фотограф зворушив світлинами українських селян
24

Фото: facebook

"Тут - серце і біль України! Дорогі наші старенькі! Якби була моя воля, втрутився б у Ваші долі. Кожному, як зміг, так і допоміг. Ви ж мені всі допомогли у житті надзвичайно. Ви зробили мою душу чуттєвішою, серце - більшим, дух - потужним. Розповіли, що таке совість та як виглядає щастя" - написав у Фейсбук вінницький фотограф і заслужений художник України Володимир Козюк.

Gazeta.ua пропонує переглянути фото стареньких натруджених людей, які живуть у селі. Світлини зроблені Володимиром Козюком в 2004-2012 роках у селах Вінницької області.

Фотографії художник розмістив у соцмережі, бо не вдалося організувати виставку державного значення, як того просили селяни. Зазначив, можливо, це не та справжня сторінка історії України, яку багато хто з можновладців хотів би представити світу.

"Це неважливо, бо не можна показати комусь те, чого не хочуть бачити ті, що і дивитися не гідні. Натомість, соцмережі дають можливість сьогодні показати портрети людей, які їх розуміють. У кого виступить сльоза, защемить серце, тим людям, які після перегляду альбому зателефонують своїм батькам, бабусям, пригорнуть дитину, тим людям, які завтра побудують справжню Україну" - говорить Володимир Козюк. - Ці люди пережили голод, війну, ще один голод. Вони розбудували країну і на старості дожили знову до злиднів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Символ українства зникає – унікальні фото

"Дуже зворушливі фото. Це не сказати словами, це просто відчуваєш, в душі, у ДНК. Мої бабуся і дідусь також живуть у маленькому селі Вінницької області. Вони вже дуже старенькі, у них там спокій і мудрість. У хаті пахне хлібом. І кожен раз перед від'їздом обнімаю їх і цілую мов в останнє, бо не знаю чи побачимось ще. "Приїжджайте поки ми ще живі" - кажуть старенькі. Тут розумієш, що ніякі блага цивілізації не замінять того зв'язку з своїм корінням" - написала під альбомом фотографа шанувальниця Тетяна Хитра.

1,5 тис. експонатів із власної колекції передав до музеїв України вінницький художник і колекціонер Володимир Козюк.

Серед подарованого — повні зібрання народних ікон, листівок і фотографій. Колекція ікон є найбільшою в Україні. Збирає їх з 10 років. Має 250. Колекцію внесли до Книги рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «"Приїжджайте поки ми ще живі" - фотограф зворушив світлинами українських селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути