неділя, 07 червня 2015 00:14

"Правий сектор" під час маршу у Львові висунув претензії Порошенку
17

Фото: Ярослав Тимчишин

6 червня представники "Правого сектору" Львівщини організували протестну ходу проти дій Петра Порошенка на посту президента України. Акцію назвали: "Марш правди – марш честі".

"Пройшов рік від початку президентства Порошенка. Це час коли ми можемо підбивати підсумки його діяльності. Тому ми можемо ставити запитання. Сьогодні – марш правди, марш честі. Наша честь здобута під кулями Майдану, наша честь – під градами Донбасу. Сьогодні вимагаємо правди. Слава Україні", - заявили організатори перед початком маршу.

Близько восьмої години вечора колони активістів вирушили ходою від пам'ятника Степанові Бандері до площі перед монументом Тарасові Шевченку. На чолі колони представники молодіжного крила несли плакати з надписами: "Добровольцям – легальний статус" та "Ми вимагаємо правосуддя та правди". Далі рухалися старші члени організації з червоно чорними прапорами та містяни, які вирішили долучитися до маршу. Дорогою палили фаєри, вигукували патріотичні гасла та співали популярну пісню про Путіна.

Підійшовши до пам'ятника Тарасові Шевченку учасники маршу організували віче. Слово взяв Артем Луцак, лідер "Правого сектора" у Львівській області.
"Минув рік, як народ України, сподіваючись на краще, на скору перемогу, на докорінне змінення системи, обрав президентом Петра Порошенка. Ми цього всього не спостерігаємо. Таке враження, що ті люди, які на нашій крові, на наших горбах стали державною владою забули про те, за що стояв Майдан. Ми сформулювали низку питань що стосуються бездіяльності та корупції до теперішньої влади", - заявив Артем Луцак.

Активісти вимагали прозвітувати народу про стан розслідування масових вбивств на Майдані під час Революції Гідності, розпочати розслідування з приводу провальних військових операцій в зоні АТО, надати поіменний список чиновників, суддів та прокурорів, що попали під люстрацію, відповісти на якій стадії реформування органів МВС, СБУ та ЗСУ, та процес децентралізації влади,і покарати винних у блокуванні бази добровольчого українського корпусу на Дніпропетровщині в травні цього року.

Всі ці вимоги, підписані небайдужими громадянами, організатори планують передати в секретаріат президента, та чекають однозначних конкретних відповідей на поставлені питання.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" під час маршу у Львові висунув претензії Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути