четвер, 09 червня 2016 17:17

Працівники ХТЗ провели пікетування з вимогою виплати зарплат

Сьогодні вранці працівники Харківського тракторного заводу провели пікетування адміністративного корпусу підприємства з вимогою виплати зарплат.

 

Учасники акції тримали плакати з написами: "Порошенко, зупини рейдерів!", "Рейдерів у погонах під суд", "Наші діти хочуть їсти", "Харків = ХТЗ", "Президенте, врятуй ХТЗ", а також сканували "Дайте нам работу!", "Отдайте наши деньги!".

 

Заводчани повідомили, що уже кілька місяців не отримують заробітної плати, виробничий процес майже зупинений, передає Depo.Харків .

До учасників пікету вийшов член ради директорів групи компаній DСН Костянтин Петровський, який поінформував, що у березні DСН придбала 79% акцій ХТЗ. Після цього працівники СБУ провели низку обшуків та перевірок діяльності підприємства, арештували рахунки, що паралізувало роботу ХТЗ.

Петровський висловив сподівання, що найближчими тижнями ситуація стабілізується.

Напередодні прес-служба ХТЗ повідомила, що у четвер, 9 червня, відбудуться збори кредиторів ХТЗ, під час яких планується порушити низку проблемних питань діяльності підприємства.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, 4 червня ц.р. на офіційному сайті СБУ було оприлюднено інформацію про те, що "співробітники Служби безпеки України попередили спробу менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ "Харківський тракторний завод".

За даними прес-центру, "після втручання СБ України було накладено арешт на майно і рахунки заводу, завдяки чому вдалося запобігти втраті виробничого обладнання та унікальної конструкторської документації та попередити звільнення майже тисячі кваліфікованих працівників підприємства.

Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України та оголошено його у розшук. Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою".

Водночас, адміністрація ХТЗ висловила свою незгоду із звинуваченнями на адресу генерального директора ПАТ "ХТЗ" Андрія Коваля і заявила про "намір домагатися справедливості у всіх інстанціях, включаючи міжнародні".

Довідка. ПАТ "Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе" - найбільший виробник колісних і гусеничних сільськогосподарських тракторів, будівельно-дорожньої техніки та тягачів в Україні. Підприємство засновано в 1930 р. За свою історію випустило понад 3 млн одиниць тракторів та іншої техніки. Завод випускає колісні та гусеничні трактори різної потужності, бульдозери, тягачі, навантажувачі та ін. Традиційно поставляє продукцію на зовнішньому ринку – включаючи країни Європи, Азії, Африки, продукція сертифікована за європейськими стандартами якості.

Державі належить 27,6% акцій підприємства, 24,9% акцій - компанії "Тетра-Інвест" (Дніпропетровськ), 24,8997% акцій - ЗАТ "Алатау" (Харків), 14,35% акцій належать компанії "Фірма "Незалежність" (Харків). Усі три компанії афільовані з бізнесом харківського підприємця Олександра Ярославського.

У 2015 р. завод випустив близько 1600 тракторів - на 10% більше, ніж у 2014 році.

За підсумками року ХТЗ отримав чистий збиток у розмірі 218,05 млн грн, тоді як в 2014 році чистий прибуток становив 449,4 млн грн.

З 9 березня 2016 року Генеральний директор ХТЗ Владислав Губін залишив свою посаду, а з 10 березня за рішенням наглядової ради на цю посаду було призначено Андрія Коваля, який керував заводом у 2006 -2007 рр. (коли заводом володіла "група УкрСиббанку", на даний час – група DCH).

Зараз ви читаєте новину «Працівники ХТЗ провели пікетування з вимогою виплати зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути