Ексклюзиви
неділя, 01 червня 2014 14:29

Попри дощ, на концерт Океан Ельзи у Львові прийшли 30 000 фанатів
10

Фото: Ольга Швед

31 травня на львівському стадіоні "Арена Львів" відбувся концерт гурту Океан Ельзи. Всеукраїнський тур "Усе буде добре" з нагоди 20-річчя гурту почався зі Львова. Концерт мав розпочатися о 19.30, але розпочався о 21.35 і тривав три години.

Найдешевші квитки від 150 гривень у фан-зони розкупили за тиждень. Найдорожчі місця – за 1600 гривень у ресторані були повністю викуплені. На концерт прийшло близько 30 000 глядачів, усі сектори та зони були заповнені. Торік, на концерт в підтримку альбому "Земля" квитки коштували вдвічі дешевше.

Цілий день у місті не вщухала злива, під час концерту постійно йшов дощ. Незважаючи на це усі фанати танцювали та розважалися, хоча і були в дощовиках та з парасольками.
Вакарчук виконав усі найкращі хіти з попередніх альбомів: "Поїзд чужа любов", "Вставай", "Вище неба", "Кішка", "Відчуваю", "Стріляй", "Модель", "Не питай", "Стіна", "Квітка". Композицію "Незалежність" Вакарчук виконав разом із афроамериканцем Леонардо Ободеяке із вокального шоу "Голос країни".

"Сьогодні українцям не вистачає позитиву. Я не закликаю танцювати, але якщо ти закриєшся в коконі - ти починаєш божеволіти. Наш тур, наші концерти - це не причина для радості, але причина до об'єднання людей. Зараз це необхідно", - сказав Святослав Вакарчук на прес-конференції перед концертом. Також він зазначив, що творчої відпустки після туру у гурта не буде. Наприклад, у серпні у Львові на тій же "Арені-Львів" запланований ще один концерт.

Пісню "На лінії вогню" присвятив Героям Небесної сотні та нинішнім подіям в Україні. Під час виконання цієї композиції на "Арені Львів" запалали десятки тисяч вогнів від підсвічувань мобільних телефонів.

Вакарчук кілька разів перевдягався, виходив у натовп та розповідав історії із життя гурту.

"Я пам'ятаю наш перший виступ, це було 14 січня 1995 року. На сцені під львівським оперним ми мали виступити. Я так переживав, що витратив усі гроші у магазинчику із напоями. Зараз я не переживаю, бо відчуваю підтримку", - пригадує Вакарчук.

Гурт п'ять разів виходив на біс. Наприкінці – о 1 ночі заспівали хіти "Друг", "Впала між нами стіна!". На останній пісні Вакарчук захрип і більше не виходив на сцену. Він не приховував, що виступ у Львові є "більше, ніж концертом".

Через погодні умови на виїзді з "Арени Львів" утворились величезні корки, автомобілі по годині не могли виїхати із меж стадіону. Деякі глядачі йшли додому пішки, не дочекавшись громадського транспорту, який мав курсувати через концерт допізна.

Наступні концерти відбудуться у Дніпропетровську, Харкові, Києві та в Одесі. Участь у київському концерті 21 червня візьмуть музиканти першого складу групи – Павло Гудімов, Юрій Хусточка та Дмитро Шуров.

Зараз ви читаєте новину «Попри дощ, на концерт Океан Ельзи у Львові прийшли 30 000 фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути