пʼятниця, 04 листопада 2016 18:17

Поліцейських навчать практичній медицині

Поліцейських навчать практичній медицині

Поліцейських і пожежників навчать надавати медичну допомогу на рівні з лікарями. Про це на зустрічі з громадськістю Вінниці Gazeta.ua повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України доктор Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти допомагатимуть поліції приймати рішення

"Коли трапляється ДТП чи пожежа, першими допомогти постраждалому мають поліцейські або пожежники. Вони повинні уміти врятувати і підтримати життя людини до приїзду швидкої. Я була біля Верховної Ради, коли минулого року там кинули гранату. Бачила, як поліцейські хотіли допомогти людям, але боялися і не знали як це зробити. Того ж Шеремета рятував працівник "МакДональдзу". А правоохоронці стояли збоку і навіть не хотіли підійти", - сказала Уляна Супрун.

Навчатимуть також водіїв швидкої допомоги. Вони працюватимуть разом із медиками. Планується створення кол-центрів, де операторами будуть лікарі.

"Людина зможе зателефонувати лікарю і отримати консультацію. Вирішити по-телефону проблему, яка не вимагає присутності медика. Це дозволить скоротити виклики швидкої до мільйону. Збереже фінансування і багато часу", - каже Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейських навчать практичній медицині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути