пʼятниця, 11 березня 2016 11:16

Півтонну бомбу знайшли під лісом недалеко Львова
5

Боєприпас часів Другої світової війни виявили в лісі біля села Оброшино, що недалеко Львова. Лісники розчищували угіддя, як натрапили на бомбу, що стирчала із метрової ями.

"До нас звернулися лісники, повідомили про небезпечну знахідку. На місце одразу були направленні спеціалісти. Провівши перевірку боєприпасу, піротехніки прийняли рішення, що таку знахідку небезпечно транспортувати і перевозити для знешкодження в інше місце. Тому вирішили підірвати її у тому ж таки лісі", - говорить Ігор Курус із управління ДСНС в Львівській області.

Найближчі будинки від небезпечної знахідки розташовані за півтора кілометри.

"Щоби убезпечитися від осколків, піротехніки вирішили викопати довкола бомби 3-метрову яму. Засипати її землею. Ще 1,5 метри земного насипу зробили поверх боєприпасу. В лісі також по периметру розмістили військових, аби стежили, щоб поруч не було людей. В цей час у лісі багато місцевих, збирають березовий сік. На годину також прийшлось перекрити трасу Львів-Самбір", - додають в управлінні.

Знайдений німецький боєприпас СД-500 - унікальний. Такі авіаційні бомби виявляють дуже рідко. Вони вкрай небезпечні. При розриванні, осколки здатні розлетітись до 2 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Півтонну бомбу знайшли під лісом недалеко Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути