четвер, 16 червня 2016 15:24

"Пересадили по-російськи": скандал у Харкові довкола клумби

У Харкові скандал: квіткову клумбу з написом "Ми любимо Харків" замінено на клумбу з написом російською мовою – "Мы любим Харьков".

Велику за розміром клумбу висадили в травні на вулиці Дерев'янка, яка з'єднує кількасоттисячні райони Олексіївку та Салтівку.

За словами комунальників, на облаштування клумби пішло 20 тисяч квітів. Різного роду квітників місяць тому у місті вже набирався добрий десяток, а загалом на вулицях і площах Харкова на той час було висаджено понад 360 тисяч квітів, і роботу обіцяли продовжити.

Вже незабаром сам квітник на Дерев'янка і його назву було замінено – так з'явився напис російською: "Мы любим Харьков".

Харків'яни, що помітили це, активно подали свої коментарі у соціальних мережаж.

"Проїжджаючи по вул. Дерев'янко побачив зовсім іншу картину: квіти повністю замінено на інші сорти, а напис перероблено з української на РОСІЙСЬКУ МОВУ!!!", - написав, зокрема, у Facebook Олег Закапко.

"Для мене, - продовжив він, - перше, скидається на корупцію, а друге, якщо не на прояв сепаратизму, то на відверту неповагу до моєї рідної мови, що принижує українців і Україну! Хочете напис російською - ніхто не заперечує, є місце навпроти на схилі, але нащо нищити...".

Закапко написав при цьому, що хоче почути реакцію "усіх патріотів, депутатів, активістів, волонтерів і просто небайдужих громадян".

 
 

Коментуючи події, директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко зазначив у телесюжеті, що напис на клумбі довелося висадити заново через негоду.

"Так, квіткову клумбу з написом "Ми любимо Харків" довелося переробити. Квіти, що розраховані на посушливе літо, не витримали дощових травня і червня. Плюс попливла гірка, на якій напис був висаджений. Зміцнили схил, напис висадили новими квітами, які й дощі можуть витримати, і сонце. Пересадили по-російськи. А що тут такого для російськомовного Харкова?, - пояснив Сидоренко.

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «"Пересадили по-російськи": скандал у Харкові довкола клумби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути