понеділок, 08 червня 2015 16:22

"Переможного" бичка вловив у кінці першого туру

"Переможного" бичка вловив у кінці першого туру

7״ червня вперше в Черкасах пройшов фестиваль ״Стрітфішинг״. В перекладі означає - ловля риби в межах міста. Напрямок передбачає риболовлю в місцях великого скупчення людей. Основний принцип такого спортивного хобі – ״Спіймав і відпусти״. В заході брали участь 20 рибалок із Черкас, райцентру Сміла та Корсуня-Шевченківського. Наймолодшому учаснику 13 років, найстаршому – 30.

״ Обов'язковою умовою усіх спортивних змагань з риболовлі є відпускання пійманої риби. Такий принцип уже давно є в Європі. Хочемо до цього привчати й наших рибалок. Наша природа не безкінечна і її треба берегти. До того ж, не завжди є можливість виїхати за межі міста, десь на природу. А ми хочемо показати, що навіть на березі того ж пляжу чи поряд з людним місцем можна в задоволення порибалити״, - розповів організатор фестивалю 27-річний Дмитро Гайовий.

Змагання проходили на пірсі у Річпорту Черкас. Учасники дотримувалися певних правил. Рибалили один від одного на відстані 5 м. Учасникам не можна було заходити у воду, ловити рибу за межами визначеної території, закидати приманку в чужий сектор. Зараховувалася тільки хижий вид: щука, окунь, судак, голавль, язь, жерех, сом і бичок. Спійману спортсмени тримали у садках або відрах з водою, потім її зважували судді, і одразу випускали назад в Дніпро.

״Я постійно намагаюся брати участь у змаганнях і фестивалях з ловлі риби. Найбільшу рибину колись спіймав у Корсуні на річці Рось. То був сом на 24 кг. Цього разу клювали переважно бички. Першого вловив, як тільки закинув приманку. ״Переможного״ бичка спіймав у кінці першого туру. Довжиною десь 20 см. Судді сказали, що заважив 103 грами. За це отримав від спонсорів ״крутий״ спінінг, який коштує близько тисячі гривень. Дуже гарний подарунок. В мене достатньо рибацьких засобів, але такого ще не було. Взагалі враження від заходу якнайкращі״, - розповів Gazeta.ua переможець 22-річний Ігор Ляшенко.

Спонсорами фестивалю виступили рибацькі інтернет-магазини ״LOVIM.com.ua״ ,״Акваторія״

״Дом рибака״, ״ Microkiller, Х-FISHER. Друге місце виборов Вадим Репета й отримав сумку спінінгіста, третє – Сергій Батаргін, йому вручили рибацькі ножиці для ліски. Решта учасників, серед яких і 13-річний Леонід Кац, отримали заохочувальні призи у вигляді упаковок з їстівними силіконовими приманками.

״Син під такими враженнями від фестивалю і призів, що не можна передати. За кілька днів до змагань ходив на пірс тренуватися. Підбирав приманку, на що краще буде ловитися. Він обожнює сам процес підготовки і ловлю. Вчора встав о пів на п'яту ранку і поїхав велосипедом. Не став чекати маршрутку, боявся запізнитися. Дорогою ще й колесо доводилося підкачувати. Приїхав самий перший. Хоч змагання розпочалися о сьомій. Казав, що один із учасників дав йому приманку і радив, як правильно треба рибалити. В нашому роду ніхто цим не захоплюється. А Льоня два роки тому ходив з товаришем до Дніпра за компанію. А потім і сам захопився. Біля його школи є магазин із спорядженням для рибалки. І він щодня перед школою і після заходив, розпитував продавців про якийсь товар. Йому ж усе цікаво. А продавцям набридло, бо треба працювати, й вони попросили його більше не приходити. А згодом почав і купувати. Тепер вся квартира перетворена на рибацький магазин. Такі заходи, як цей фестиваль, корисні, як для молодих, так і для тих, в кого солідний стаж״, - зазначила мати Леоніда 35-річна Ольга Кац.

Інформаційним партнером фестивалю ״Стрітфішинг״ виступила ״Газета по-українськи״.

Зараз ви читаєте новину «"Переможного" бичка вловив у кінці першого туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі