субота, 30 травня 2015 22:55

Окупанти забороняють Чубарову називати себе лідером кримських татар, бо вважають його агентом США

Окупанти забороняють Чубарову називати себе лідером кримських татар, бо вважають його агентом США
Рефат Чубаров. Фото: dt.ua

В окупованому Криму звинуватили голову кримськотатарського Меджлісу в тому, що він - "громадянин і депутат іншої держави", себто України.

Заступник голови окупаційного уряду Криму Руслан Бальбек заявив, що глава кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров "більше не має права називати себе лідером кримських татар".

Про це Бальбек заявив російському агентству РИА Новости, коментуючи порушення в Криму щодо Чубарова кримінальної справи.

"Перебуваючи в розшуку за вчинений злочин, він не має права називатися лідером Меджлісу кримських татар, а тим паче представляти кримськотатарський народ на міжнародній політичній арені", – сказав Бальбек.

Він також заявив, що Чубаров, "будучи громадянином і депутатом іншої держави, є агентом впливу США і працює на шкоду Криму".

В організації "Рух опору кримських татар" заявили, що справа проти Чубарова має "кінцеву мету узаконити дискримінацію кримських татар в законодавчому просторі Російської Федерації" і закликали до акцій протесту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчий відділ управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополя порушив кримінальну справу проти голови кримсько-татарського Меджлісу Рефата Чубарова за заклики до порушення територіальної цілісності держави.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Окупанти забороняють Чубарову називати себе лідером кримських татар, бо вважають його агентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути