Ексклюзиви
неділя, 11 грудня 2016 14:52

Новий керівник заповідника не знає, що таке екосистема

Новий керівник заповідника не знає, що таке екосистема

Переможцем скандального конкурсу на посаду керівника Національного природного парку "Тузлівський лимани", став Віталій Чакір. Він набрав 42 бали з 135 можливих. Його кандидатуру рекомендував департамент екології ОДА.

Громадський активіст та еколог Владислав Балинський опублікував відео засідання комісії, на якому екзаменували майбутнього директора національного природного парку в рамках відбору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині браконьєри напали на працівників природного парку

Активісти дивуються, як Чакір міг стати переможцем, якщо він не знає відповідей на елементарні питання: що таке екосистема, які види риб мешкають в НПП "Тузлівські лимани".

"По-моєму, настав час люстрації і в найкорупційнішій сфері України — екологічній. І розпочатися вона має саме з ОДА", — вважає Владислав Балинський і закликає співробітників департаменту екології дати громадськості відповідь, за які професійні якості вони дали рекомендацію такому переможцю".

Нинішній керівник нацпарку Іван Русєв у конкурсі не брав участь. За його словами, він принципово не подавав документи на участь, щоб в п'ятий раз не проходити "по колу приниження".

"Я не можу прийняти правила наперсточників. Не для того я віддав 30 кращих років свого життя охорони природи та формування заповідних територій в нашому регіоні на громадських засадах. Крім цього, за рік, я разом зі своєю професійною командою показав, що у державної організації, при неймовірно мінімальному бюджеті НВП "Тузлівський лимани", як і на інших 37 нацпарках Мінприроди, при наявності волі і дотримання законодавства, можна навести елементарний порядок і підняти імідж парків, дати можливість місцевих жителів відчути себе господарями на землі, дати сигнал нашим європейським сусідам, що ми люди, а не банда вандалів і дикунів", — зазначив Русєв.

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «Новий керівник заповідника не знає, що таке екосистема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути