понеділок, 02 листопада 2015 19:42

Найменша жінка України має 79 сантиметрів росту

Сьогодні Національний рекорд визначив найнижчу жінку України. Нею стала 40-річна Світлана Шевчук з села Лозівка Козятинського району Вінниччини. Рекордсменка розповіла Gazeta.ua, її ріст 79 сантиметрів.

"Насправді, до цього часу мене так обміряли, що мала 82 сантиметра росту. Це ріст дитини до року. Виявилося, що я найменша в Україні. Дуже довго чекала, поки до мене приїдуть. Для мене не важливо було чи стану рекордсменкою. Просто люблю, коли до мене приїздять гості. Навіть не сплю в день, щоб нікого не проспати" - говорить жінка.

Рекордсменка паралізована від народження. У неї недорозвинені ноги і деформована грудна клітка. Все життя лежить у дитячому візку. Лише трішки піднімає голову. Її доглядає мама та дідусь. Мешкають разом у будинку.

"Жінка сама написала нам ще у червні. Довго до неї не їхали, бо мали багато заявок. Хвилювалась, щоб ми встигли виміряти її до настання зими. Все казала, якщо дороги замете сніг, то проїхати буде не так просто" - розповідає представник Національного рекорду України Лана Вєтрова.

Під час реєстрації рекорду показала, як уміє писати речення з кінця на початок і читати книги у перевернутому стані.

Нагадаємо, про Світлану Шевчук стало відомо кілька років тому. По неї заговорили журналісти. Повідомляли, що їй потрібен новий інвалідний візок. Жінка ніколи не навчалася у школі. Сама вивчила табличку множення. На пам'ять знає усю Біблію.

Зараз ви читаєте новину «Найменша жінка України має 79 сантиметрів росту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути