пʼятниця, 17 липня 2015 16:41

На Вінничині створять власну Софіївку
4

У місті Ладижин завершується будівництво дендрологічного парку. Там створили водойму з водопадами та фонтанами, кам`яний сад та літній кінотеатр. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації.

" Я ж сам з Тростянця, то це можна сказати, моя Батьківщина. Порівнюючи те, яким є Ладижин сьогодні з тим, яким він був 15 років тому - це небо і земля. Місто було брудним, закинутим, тут постійно бастували люди", - розповідає голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

За словами першого заступника міського голови Ладижина Павла Анущенка, будівництво обійшлося в 37 млн. грн. Дендропарк готовий на 40%.

"Цей парк має стати місцем для відпочинку, як місцевих жителів, так і туристів. Дендропарк ми розділили на три зони: експозиційну, адміністративно-господарську та наукову. В першій черзі по будівництву є експозиційна частина, вона є найбільшою. Тут будуть розміщені тематичні алеї, альпінарії, фонтани, водопади та літній кінотеатр. Планується здати цю частину парку до дня Незалежності. Другим в черзі є проект на будівництво адміністративно-господарських приміщень та побудова наукової частини парку. Плануємо створити музей, павільйони, де можуть проводитись заняття для школярів та дітей з садочків. Оранжереї, де ми будемо власноруч вирощувати посадковий матеріал, який зможемо використовувати для прикраси нашого міста. Цим і плануємо завершити будівництво в грудні місяці поточного року", - каже Павло Анущенко.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині створять власну Софіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути