Ексклюзиви
неділя, 10 травня 2015 20:54

На Вінниччині землю для бійців АТО роздаватимуть публічно

На Вінниччині землю для бійців АТО роздаватимуть публічно


Прізвища усіх військовослужбовців АТО Вінниччини, хто забажав отримати земельні ділянки оприлюднять. Військових будуть контролювати, як вони обробляють надану землю. Таку ідею подав голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій під час зустрічі з фермерами. Ті заявили, що земля солдатам потрібна аби здавати в оренду чи продавати.

"Хлопці заслужили не землі. Вони заслужили квартиру, освіту, зарплату, відпочинок. А земля їм не потрібна. Вони на ній працювати не збираються. В них одна ціль — здати в оренду. Днями прийшов один хлопчина. Приїхав з АТО, отримав землю. Питає: ви землю в мене заберете? То давайте мені як "Зернопродукт", п'ять тисяч за гектар. І це окрім плати за оренду поля. Йде реальна торгівля" - розповідає голова Липовецької районної асоціації фермерів Володимир Дишкант.

У фермера хочуть забрати сім гектар землі для військових. Таку вказівку отримав від першого заступника голови райдержадміністрації. Прізвище господарника у списку серед інших фермерів. Потужних агрофірм у переліку немає.

"Складається враження, що фермерів з бійцями хочуть просто стукнути лобами. Для будівництва мені не шкода з ними поділитись землею. Маю триста гектар. Тільки не знаю, яким чином це має відбуватися. Я плачу податки, розвиваю господарство, одне з найкращих в районі. Сію пшеницю, ячмінь, сою, гречку. Просо вирощую по контракту з фірмою-закупівельником, - додає Дишкант. - Але чомусь у переліку немає жодного агрохолдингу. Ні "Зернопродукту" народного депутата Миколи Качура, який обробляє 350 тисяч гектар землі, ні "Сімекса-Агро" Сергія Тігіпка. Це прецедент і тут треба розбиратися".

Валерій Коровій теж сумнівається, що братимуть земельні ділянки для ведення фермерського господарства.

"Дуже малий відсоток солдатів будуть займатися фермерством. Не можна допустити, щоб здавали в оренду чи приватизувати і згодом продавали, - зазначив очільник області. - Відтепер, землю для всіх учасників АТО будемо надавати публічно. Буде інформація, де він її отримав, скільки, як використовуватиме. Як тільки вони оформлять землю, то за ними буде вестися контроль. Не повинно бути такого: в заяві написав, що хоче зайнятися фермерством, а насправді здаватиме в оренду" — зазначив Валерій Коровій.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині землю для бійців АТО роздаватимуть публічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути