вівторок, 03 листопада 2015 15:28

На Вінниччині люди протестують проти птахофабрики

На Вінниччині люди протестують проти  птахофабрики

Жителі села Четвертинівка Тростянецького району Вінниччини протестують проти будівництва об'єктів ТОВ "Вінницька птахофабрика". Сьогодні, 3 листопада, близько двох сотень селян із шостої години ранку перекрили дороги, які ведуть до птахокомплексу. Встановили шість блокпостів біля будівельних майданчиків.


"До села менше трьох кілометрів. Якщо тут збудують курники, очисні споруди, майданчики для зберігання курячого посліду — дихати в селі не буде чим. У вітряну погоду ні двері, ні вікно не відкриєш. Влітку сморід стоятиме такий, як в селах від Ладижина до Тульчина, там від курячих відходів люди задихаються. Нам екологічної катастрофи не треба", - розповів місцевий житель Василь.


Активісти звернулися по допомогу до "Ладижинської громадської ради". Також мешканці села зібрали майже вісімсот підписів під колективним зверненням, яке надіслали керівництву області, району, а також в дирекцію птахофабрики.


"В селі щороку відбуваються козацькі свята до річниці битви під Батогом, на яке їдуть гості з усієї області. Тут створюється обласний історико-культурний заповідник. Село розвивається, а з будівництвом курників воно лиш занепадатиме. Бо на розвитку туризму, зеленого туризму, можна буде поставити хрест. Тому ми звернулися до керівництва усіх рівнів не допустити цього", - додають активісти.


Не зважаючи на масовий протест селян, роботи на будівельних майданчиках птахофабрики продовжуються. Люди запевнили, що їхня акція безстрокова. І якщо їх не почує влада області та керівництво птахофабрики- вони перекриють усі під'їздні шляхи до села та будівництва.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині люди протестують проти птахофабрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути