Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2015 16:37

На Вінниччині через цукровий завод президента Гайсин накрило сажею

Вулиці міста Гайсин накрило великим шаром сажі. Клубні чорного диму вилітають із місцевого цукрового заводу, який належить президенту Петру Порошенку. У соціальній спільноті "Гайсин Вконтакті" місцеві почали виставляти світлини. Дороги, машини, білизна - усе вкрито чорною мілкою крупою.

 

"Одне беззаконня. Управи на них немає. Адміністрація не вирішує цю проблему, бо завод нашого президента. І байдуже, що він травить людей. На заводі кажуть, що фільтра дорого встановлювати і ніхто не буде найближчим часом це робити" - пишуть у спільноті жителі Гайсина.

Люди намагаються не виходити зайвий раз на вулицю. Не гуляють з дітьми. Випрану білизну сушать у будинку.

"Живу у п'ятиповерхівці біля цукрового заводу. Навіть з дитиною не можу вийти погуляти. Та сажа сиплеться на голову, залітає в очі" - говорить місцева Ірина Барабаш.

  фото: "vk.com"
фото: "vk.com"

Місцеві чиновники неодноразово збирали збори аби вирішити цю проблему. Запрошували керівників заводу. Ті не приходять.

"Вони нас просто ігнорують. Поки що вияснили, що на заводі палять неякісним вугіллям, який повністю не перегорає. Тому вилітає така сажа і навіть мілка крупа. Люди з заводу говорять, що дійсно є проект на встановлення фільтрів, які б збирали пилюку і сажу. Це коштує близько десять мільйонів. Це хіба можна економити на здоров'ї людей, - говорить спеціаліст з питань благо-устрою та санітарії Гайсинської міськради Сергій Канишин. - От саме люди і можуть це питання вирішити. Не дати на завод заїхати та виїхати і все вирішиться. Керівники заводу відчувають свою безкарність, бо їх покриває президент".

Нагадаємо, така ж надзвичайна ситуація сталася в Ладижині. У серпні сажа випала з котельні місцевого спиртового заводу "Екстра", який випускає медичний етиловий спирт. Сажа накрила дерева, тротуари, дороги, будинки в радіусі 5 км. Комунальні служби відмивали місто два дні.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині через цукровий завод президента Гайсин накрило сажею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути