вівторок, 16 серпня 2016 12:37

На військовому параді до 25-ї річниці Незалежності України пройдуть танки "Булат"
3

Фото: Андрій КРАВЧЕНКО

Під час військового параду з нагоди 25-ї річниці Незалежності України, який відбудеться в Києві 24 серпня, Хрещатиком пройдуть вітчизняні танки "Булат".

Про це повідомили кореспонденту Gazeta.ua у прес-службі Державного підприємства "Завод ім. Малишева" – головного виробника бронетехніки в Україні.

За словами представника прес-служби, на замовлення Міністерства оборони завод відремонтував чергову партію БМ "Булат" і передав замовнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готує партію танків "Оплот" для Таїланду

"Машини вже відправлені до місця дислокації і для підготовки екіпажів для подальшої участі у військовому параді в Києві", - повідомив співрозмовник.

Він зазначив, що танки, зокрема, брали участь у боях з агресором на сході України, а зараз "повністю відремонтовані зі значним випередженням графіка на прохання замовника".

"Якісне відновлення машин підтверджене стільбами на полігоні, і військові представники без єдиної претензії прийняли машини", - наголосив фахівець.

Нагадаємо, БМ "Булат" створений у ході глибокої модернізації вітчизняного танка Т-64Б, який розроблений в 60-ті роки Харківським КБ ім. Морозова і кілька десятиліть виготовлявся на базі ДП "Завод ім. Малишева". Т-64 став родоначальником нового покоління радянських танків. На Т-64 вперше в світі був встановлений автомат заряджання, що дозволило скоротити кількість членів екіпажу до 3 осіб, застосований противоснарядний та протирадіаційний захисту, нова оригінальна компоновка моторно-трансмісійного відділення з дизельним двигуном. Т-64 став прикладом найбільш революційної конструкції танка, що дозволило випередити світове танкобудування на 10-15 років. Ця машина українських конструкторів в основному надходила в елітні військові частини колишніх республік СРСР.

Після глибокої модернізації машина отримала найменування БМ "Булат" і за своїми характеристиками зрівнялася з такими вітчизняними танками нових поколінь, як Т-80УД, а в комплексі керування вогнем перевищила аналоги.

Основні параметри БМ "Булат": бойова маса - 45 тонн, гармата калібру 125 мм, кулемет калібру 7,62 мм. На танк встановлюється дизельний двигун 5ТДФМ потужністю 850 к.с. (можлива установка двигуна потужністю 1000 к.с.), швидкість по шосе - 60-65 км / год, максимальна температура повітря, при якій можлива експлуатація, – до 55 градусів за Цельсієм.

Програма модернізації Т-64 до рівня БМ "Булат" була розроблена ХКБМ ім. Морозова. ДП "Завод ім. Малишева" приступив до реалізації проекту 2004 року на замовлення Міноборони України. Програмою модернізації передбачалося виготовлення 400 "Булатів" для потреб українського війська.

Зараз ви читаєте новину «На військовому параді до 25-ї річниці Незалежності України пройдуть танки "Булат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути