Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2016 20:54

На військовій кафедрі вчитимуться 20 дівчат
7

Фото: надане прес-службою Черкаської ОДА

Сьогодні у Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відкрили військову кафедру. Готуватимуть психологів і командирів механізованих підрозділів Сухопутних військ.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво університетів примусять заповнити е-декларації

"Навчатимуться 120 студентів. З них 20 дівчат. Основними дисциплінами будуть військова інженерна підготовка, топографія, зв'язок, статути. В нас вже є власний бронетранспортер. Маємо договір про співпрацю із навчальним центром державної прикордонної служби в Оршанці. На їхній базі будуть проходити заняття з вогневої, тактичної і медичної підготовки. Після отримання диплому бакалавра основної спеціальності, студенту вручать диплом молодшого лейтенанта", - розповів завідувач військової кафедри Валерій Монастирський.

"Задум відкрити кафедру виник два роки тому, коли з губернатором Юрієм Ткаченком відвідували місцеву школу де відкривали козацький клас. Подібних в області вже зо три десятки. Говорили з губернатором, що військова кафедра – має стати продовженням національно-патріотичного виховання. На кафедрі студенти вивчатимуть професії, які раніше їздили здобувати до Сум", - сказав ректор Олександр Черевко.

Навесні в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відкрили аудиторію "Ретро". Її інтер'єр відтворили за фотографіями навчальних кімнат початку ХХ ст. Також є елементи оздоблення середини 1950-х.

Зараз ви читаєте новину «На військовій кафедрі вчитимуться 20 дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути