Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2016 17:18

На сесію міської ради активісти прийшли зі зброєю

На сесію міської ради активісти прийшли зі зброєю

30 червня активісти прийшли на пленарне засідання у Львівській міській раді з ножем та пістолетом. Люди пояснили - хотіли перевірити надійність нової системи пропуску у раді.

Учасників сесії Львівської міської ради перевіряли на металодетекторах. Один прилад встановили перед входом у будівлю міської Ратуші. Інший - перед входом до сесійної зали.

Громадський активіст Олег Радик пройшов через обидві рамки металодетектора із ножем у кишені без жодних перешкод. Чоловік переконаний: такі заходи безпеки вжили лише задля показовості.

"Я проніс ніж через детектори. Прилади зреагували на метал - запищали. Проте мені ніхто з охоронців нічого не сказав. У всіх, хто проходив через рамку, були в кишенях телефони чи ключі. Тож пищало у всіх. Усіх і пропускали", - розповів Олег.

За словами Олега, журналіст Микола Савельєв проніс через детектори травматичний пістолет. Охоронці не помітили зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Одеською міськрадою побились активісти та поліція

Активісти вважають: депутати бояться, щоб люди не завдали їм шкоди. Проте такий контроль, як думають громадяни, - недієвий. Зі зброєю можна легко пройти.

Крім того, під час сесії у ЛМР охоронці не пропускали до сесійної зали активістів організації "Соціальний захист населення та учасників АТО". Через це відбулася сутичка між правоохоронцями та координатором організації Лесею Турашвілі. Врешті-решт Турашвілі пустили в сесійну залу.

Зараз ви читаєте новину «На сесію міської ради активісти прийшли зі зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути