четвер, 28 квітня 2016 13:07

На Прикарпатті плели вінки для загиблих солдат АТО
5

Соснові вінки для тимчасово невідомих воїнів АТО, які поховані в Старобільську на Луганщині, сплели в Косові на Івано-Франківщині. Доставити атрибути мають до Великодня.

"У нас традиція, прибирати могили до Великодня, а тим солдатам, чиї імена ще не встановленні, на жаль, нема кому прикрасити могилу. От ми й вирішили хоч у такий спосіб віддати честь Героям", - розповідає Вікторія Яремин.

Вінки для полеглих на фронті солдатів, плели у музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини. До акції крім працівників музею долучилися також учні Косівської гімназії-інтернату та студенти місцевого інституту.

Читайте також: На Кіровоградщині спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова

"Пластикові квіти тепер заборонені. Тому наші виготовляли із смереки, як це було символічно в Україні з давніх давен. Прикрашали все квітами зробленими із паперу. Їх облили гарячим воском. Це також такий старовинний спосіб, який дозволяє зберігатися квіткам до року часу. Матеріалами нам допомагали і місцеві мешканці, і міська рада, вони звозили гілочки смереки. І підприємці із ритуальних послуг, безплатно виділили стрічки та підписали їх для кожного героя. Відправляли смерекові вінки до Старобільська ми через Нову Пошту, оплативши як за звичайну посилку", - додає Яремин.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті плели вінки для загиблих солдат АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути