середа, 16 березня 2016 19:01

На Полтавщину масово потрапляє зброя із зони АТО
5

Фото - Денис Скриль
Фото - Денис Скриль
Фото - Денис Скриль
Фото - Денис Скриль
Фото - Денис Скриль

Полтавські поліцейські констатують збільшення кількості незаконної зброї на території Полтавщини. Із початку проведення АТО ця цифра значно зросла.

"Зараз в полтавців знаходиться близько 40 тисяч одиниць зареєстрованої зброї, яку використовують для самозахисту чи полювання. Поліція спостерігає тенденцію збільшення кількості незареєстрованої зброї із території АТО. Для порівняння - в жовтні минулого року за місяць полтавці здали 18 одиниць нарізної зброї армійських зразків, то за ці два тижні в березні - вже 28 одиниць", - розповів Сергій Альошкін, заступник начальника ГУ НП в Полтавській області.

Загалом із 1 березня здано 74 одиниці зброї та 20 спецзасобів, а також одну міну та два снаряди.

"Ми спілкуємось із бійцями АТО, запитуємо навіщо беруть із собою зброю. Найчастіше відповідають, що на сувенір. Але коли в 9-поверховому будинку виявляємо 5 гранат в шафі квартири, то про який сувенір може бути мова? За зберігання зброї потім отримують значні терміни ув'язнення".

"Під час місячника добровільної здачі зброї до поліції потрапляють як мисливська зброя, так і раритетні види озброєння. Найчастіше, це зброя часів Другої світової війни, але бувають і колекційні експонати. Ось наприклад цього разу полтавці принесли пістолет "Парабелум", найпершу радянську снайперську гвинтівку Токарєва, обрізи гвинтівок та карабінів ще 19 століття. Найціннішу зброю експерти роблять не боєздатною та віддають в музейні установи", - додав Альошкін.

Полтавці, які в березні здадуть зброю, боєприпаси чи вибухівку, що зберігалась незаконно, будуть повністю звільнені від відповідальності за неї після перевірки зброї на вчинення злочинів.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщину масово потрапляє зброя із зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути