пʼятниця, 29 серпня 2014 11:05

На перформанс колишнього міністра культури перед Оперним театром чекали годину
10

Фото: Ольга Швед

28 серпня о 18:50 перед Львівським Оперним театром розпочалася музична акція-перформенс "Борітеся-поборете!" за участю усього складу артистів, хору і симфонічного оркестру Львівського Оперного театру імені Соломії Крушельницької. Режисер-постановник дійства - колишній міністр культури, народний артист України Василь Вовкун.

За традиціями колишньої влади початок акції затримали - чекали на міністра культури Нищука, який запізнювався. Дорогу біля Оперного театру перекрили, на авто патрулювали працівники ДАІ. На акцію прийшли також режисер Роман Віктюк, артист Богдан Козак, художник Любомир Медвідь.

"Борітеся - поборете" - величне дійство, у якому ми поєднали оркестр і кантату-симфонію "Кавказ" Станіслава Людкевича, костюми, балет, вийде весь сольний склад театру. У центрі дії - вогонь війни. Перформанс є спробою перевірити, наскільки місто Лева готове до експериментів ", - каже режисер Василь Вовкун.

29 серпня Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької оперою "Бал-маскарад" Д.Верді відкриває 115-ий творчийсезон. Він проходитиме під гаслом "Шевченко-Шекспір-музика: великі нас об'єднують". Цей девіз підказали ювілейні дати двох геніїв –українського і англійського: 200 років від дня народження Тараса Шевченка і 450 років від дня народження Вільяма Шекспіра. В Україні за їх безсмертними літературними творами було створено сотні музичних опер і п'єс.

Зараз ви читаєте новину «На перформанс колишнього міністра культури перед Оперним театром чекали годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути