неділя, 22 січня 2017 19:00

На "Мосту Єдності" учні організували живий ланцюг
21

Фото: Валерій Шмаков

У Львові до Дня Соборності України відбулась молодіжна акція "Міст Єдності".

Учні СЗШ № 82 та студенти прикрасила синьо-жовтими стрічками пішохідний міст над алеєю у парку "Погулянка".

На стрічках учні залишили побажання для України. Зокрема там можна було прочитати такі слова: миру, добробуту, братерства, перемоги, процвітання, єдності. Також молоді люди заспівали Гімн України і утворили на мості "живий ланцюг" у пам'ять про Акт злуки.

"Ми не лище віддаємо данину пам'яті подій минулого –об'єднанню України у 1919-му році. Ми збираємось тут разом щоб відчути себе частинкою великої та дружньої сім'ї, назва якій – Україна. До акції ми запросили долучитись також дітей-переселенців зі Сходу та Півдня України. Подібні акції проходять й в інших містах Львівщини", - розповіла представник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Христина Верес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26 років тому "живий ланцюг" до Дня Соборності з'єднав Київ та Львів

"Для мене Соборність – це не просто з'єднання Сходу і Заходу, це символ того, що Україна є єдина, нероздільна і всі ми патріоти", - каже учениця 9-го класу Христина Пристай.

"Соборність України насамперед означає те, що ми одна нація. А нація – це єдність, братерство і відсутність конфронтацій", вважає учень 9-го класу Борис Копитко.

"Наша сьогоднішня акція – це наче символічне об'єднання. Подібними заходами ми нагадуємо людям що сьогодні такий гарний день, коли з'єднали Лівобережну і Правобережну Україну", - говорить учениця 9-го класу Марія Крисай.

22 січня Україна святкує День соборності. Українці вперше проголосили про незалежність 1918 року. А 1919-го об'єдналися в єдину державу — Українську Народну Республіку. Саме ці події стали фундаментом для українського державотворення.

1 грудня 1918 року Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка підписали "передвступний" договір про злуку у Фастові, після якого і ухвалили об'єднання двох частин України в одну державу. Проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР відбулося 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві.

Зараз ви читаєте новину «На "Мосту Єдності" учні організували живий ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути