четвер, 26 травня 2016 16:28

На Львівщині мешканці декомунізованого села перекриватимуть дорогу
4

Мешканці села Мармузовичі Буського району на Львівщині обіцяють перекрити дорогу, якщо їхньому населеному пункту не повернуть колишню назву Андріївка. Село перейменували внаслідок декомунізації.

"Збираємо підписи, до Верховної Ради будемо звертатися. Бо фактично, людей ніхто не питав. Поставили всіх перед фактом. Назвали собі так, як хотіли. А тут нам жити. Назва Мармузовичі нікому не подобається", - каже місцева мешканка Галина Павлівна.

Андріївкою теперішні Мармузовичі почали зватися з 1939 року. Таку назву населеному пункту дали на честь комуністичного діяча Андрєєва. Тому село і потрапило під закон про декомунізацію. Проте місцеві мешканці переконані, їхня Андріївка названа на честь святого Андрія Первозванного, ось чому міняти назву не потрібно.

"Село Андріївка, тут все зрозуміло, ніяка не Андрєєвка, щоб там комуніста можна було причепити, чи ще когось іншого. Нащо каламутити воду. Є Андрій Первозванний, на його честь назване село. Крім того є ще Андрій Папроцький. Він наш земляк - був закатований в радянські часи у 45-му році. Боровся за незалежність України, можна йому присвятити цю назву", - каже сільський голова Михайло Романів.

Читайте також:В Україні декомунізували 978 населених пунктів, залишилося - 9

Мешканці села стверджують, якщо їхній спротив не почують у Верховній Раді, найближчими днями готові вийти на перекриття дороги Львів-Буськ.
Нагадаємо, внаслідок виконання закону про декомунізацію на Львівщині змінили назву двом селам. Крім села Андріївки на Мармузовичі, перейменували ще й село Максимівку на Лібухову у Старосамбірському районі. Цей населений пункт змінив назву в післявоєнний час. Поблизу Любухової, вояками УПА в бою було вбито офіцера НКВД Максимова.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині мешканці декомунізованого села перекриватимуть дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути