четвер, 05 травня 2016 17:06

На Львівщині двох селян покусали змії

На Львівщині двох селян покусали змії

4 травня до Сколівської райлікарні на Львівщині госпіталізували двох чоловіків, яких укусили змії. Зранку привезли 64-річного жителя села Верхнє Висоцьке Турківського району, ввечері доставили 62-річного Василя Деньковича зі села Коростів Сколівського району. Обоє - у стані середньої важкості.

"Живемо у гірській місцевості, тому змії - постійна небезпека. Не лише для тих, хто біля лісу. Василь мешкає у центрі села. Цього вечора ставив огорожу на присадибній ділянці. Не зчувся, як гадюка підповзла. Декілька років тому така ж історія трапилася з його тещею. Її теж до лікарні завезли, урятували", - розповідає Мирослава Свистун, голова Коростівської сільської ради.

Найбільше змії активізовуються на початку весни, - помітили місцеві. Цього року це перший випадок у селі, коли вкусили людину.
"Якось заходжу в літню кухню, включила світло і обомліла. Змія - шахова, коричнева - скрутилася в клубок та спить на дивані. Через відчинене вікно заповзла. Не один раз до сільської ради залізали", - продовжує Свистун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві собака покусав за голову малолітню дитину

Медики ж попереджають: коли вкусила змія, негайно треба видалили отруту з рани. Можна висмоктувати, якщо у роті нема пошкоджень. Застерігають від припалювання вогнем, розрізання. Кажуть, що такі випадки трапляються.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині двох селян покусали змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути